Ruim 200 basisschoolleerlingen gaan de strijd tegen elkaar aan tijdens het programmeerevent

 

Dinsdag 31 januari kwamen maar liefst 240 groep 7 en 8 leerlingen van diverse basisscholen uit Hardenberg en omstreken samen op het Alfa-college om deel te nemen aan het programmeerevent. Tijdens het event voerden de leerlingen diverse opdrachten uit in Scratch waarmee ook nog eens leuke prijzen te winnen waren.  

Het evenement werd georganiseerd door Sterk Techniek Onderwijs Noordoost-Overijssel en heeft als doel kinderen enthousiast te maken voor de techniek. Op deze manier hebben de kinderen spelenderwijs kennis gemaakt met programmeren door te werken in Scratch. Scratch is een programmeertaal die speciaal is ontwikkeld voor kinderen. Met dit programma leren jongeren programmeren door blokken in elkaar te klikken alsof het virtuele bouwstenen zijn. 

Het thema dit jaar was duurzaamheid met als hoofdthema water. Leerlingen kregen opdrachten als het verwijderen van stoeptegels en plaatsen van regentonnen. Hulp konden ze krijgen van de IT-studenten van het Alfa-college die de gehele dag rondliepen om bij te springen waar nodig. Er werd in duo’s gewerkt en per dagdeel viel het snelste duo in de prijzen. In de ochtend wonnen Samuel en Arman van CBS de Elzenhof de hoofdprijs en ’s middags ging het koppel Sterre en Laura van CBS de Spreng-El er met de prijs vandoor. Prijzen werden gesponsord door Vitens en Waterschap Vechtstromen.  

Ruim 200 basisschoolleerlingen gaan de strijd tegen elkaar aan tijdens het programmeerevent